Duben 2021 ve Školní družině

18.05.2021 21:50

Po delším nařízeném uzavření školy, jsme se po návratu zpět nemohli nabažit sdílení. Rozhovory, novinky, společná hra, to všechno jsme si užívali naplno. Děti se samy pustily do různých aktivit, přesně věděly, co chtějí dělat, až jsem si říkala, zda toho bzukotu a práce v odpolední družině není najednou po té domácí pohodě nějak moc. Abychom nešli rovnou z extrému do extrému, rozhodla jsem se, že se budeme s dětmi více soustředit na relaxaci a aktivní trávení volného času v přírodě. Návrat jsme oslavili veselým karnevalem masek, který jsme museli v únoru odložit.

V prvním návratovém týdnu jsme si udělali společnou meditaci s názvem Duhová cesta. Na chvíli se zastavit, vystoupit z každodenního hemžení, procítit svoje tělo a zastavit uspěchané myšlenky. Uvolnit se. Myslím, že se nám to podařilo. Děti po tomto osvěžujícím odpočinku zkusily nakreslit, co v meditaci viděly, také si povídaly o svých pocitech. Umíte si představit barvu se zavřenýma očima? Zkuste třeba žlutou nebo modrou.

Děti už svůj volnočasový prostor dobře znají, ale nikdy není na škodu procvičit si postřeh a smysl pro detail třeba hrou na schovávání nějakého předmětu. Letos jednoznačně vede filcová slepička, kterou jsme, mezi jinými výrobky, připravovali k oslavám Velikonoc. Děti si hru samy řídí, zapisují si, kdo byl úspěšný v hledání, a hlavně vymýšlejí neustále nové nápady, kam by mohly slepičku schovat. Baví nás to všechny, je to výborná hra třeba když prší.

Navlékali jsme oblíbené náramky ze skleněných korálků.

Pro maminky jsme připravili přáníčka ve tvaru srdce.